Türkiz

Talán az összes létező szín közül a legjobban ezt a színt szeretem, bár láttam már nagyon rosszul használni. Mire kell vigyázni? A türkiz rendkívül erős szín, nem szabad töményen bevetni, mert az eredmény közönséges lesz. Beszéltünk már a lila posztban is arról, hogy legyen uralkodó és kiegészítő színed mindig. Mik legyenek ezek, ha a türkizt szeretnéd vezérszínnek?

Mivel kombinálható?

Csodaszép példákat találtam például a narancsos kombinációkra. Nézzétek, milyen extra!

26cf840edf3f32c9a240847ccd0577a8.jpg

Ha barnára építed, akkor csodálatosan diszkrét lesz, egy kis ezüst pedig ünnepivé teszi.

turkiz.jpg

Figyeld meg itt is alaposan a színek arányát! A kedvenced kétféle árnyalatban is jelen van, ahogy már erről is volt szó a liláknál. Érdemes kétféle árnyalatát használni az alapszínnek, de nem többet, mert vásárivá válik, ha domináns szín. A türkiz mellett csodálatos a krémszín, a világos barna, bézs, kávébarna, és csodát tesz vele egy kis ezüst.

Arannyal is jó?

Erre is egy példa: igen, gyönyörű arannyal is.

Figyeld meg, hogy a türkizből nagyon kevés van az asztalon, mégis ha megkérdezik majd a vendégeket, milyen volt a színetek, a türkizt fogják említeni. Érdekes, ugye? 🙂 Ez azért van, mert erős szín, odavonzza a tekintetet, ezért én javaslom, hogy sose használjatok belőle töményen. Sokkal elegánsabb, ha kevesebb van, de jó helyen.

3d420f1027bf1e8bc53c2aead5a5338e.jpg

Trükkös: csak a terítő türkiz. Egyszerű, de nagyszerű. Itt is arannyal használták, és a fehérrel emelték ki. Ez egy ütősebb hatás.

a5fc709f786ed1145aa66b7a062558d6

Zöld vagy kék?

A türkiz az a szín, ami a zöld és a kék között van, azaz lehet mindkettő felé hajló árnyalata. Íme egy zöldes (imádom):

473579d8b1756d7903a2dbbc71051e5d

és egy kékesebb, ahol erősen bevetették a szürkét is, kiegészítő színként pedig felbukkan és remekül működik az erős barack. Megfigyelhető, hogy a barack és a türkiz erősebb verziója csak jelzésként, kiemelésképpen van jelen, véletlen sem uralkodik, túlnyomó többségben a világos türkiz és a szürke van. Csodásan kiemeli a menyasszony fehér ruháját!

Untitled-1.jpg

Ha semmivel sem szeretnéd elvonni a kedvenc színedről, a türkizről a figyelmet, arra is hozok példákat. Ízlés dolga, melyik tetszik, a teljes élénk türkiz torta a legerősebb változat. (ez nekem pl már sok, de ha téged ez tesz boldoggá, ez egy cseppet ne foglalkoztasson)

(képek: Pinterest)

Jaj, nem bírom ki, annnnyira ide kívánkozik, hogy ha türkiz, akkor tenger 🙂 a legjobb felhasználási módja a türkiznek a tengerparti esküvő! Nézzétek meg, hogy a természet milyen csodálatosan választott hozzá kiegészítő színeket! (csak engem valahogy kifelejtett)

beach-beach-wedding-bird-s-eye-view-169195.jpg

Nem tudod, neked milyen szín állna jól? Beszélj Zsófival, a Zeka Styling stylist-jával! Ha nem mersz belevágni, nézd meg a színtanácsadásról készült filmünket, amelyben megnézheted, hogy zajlik egy ilyen esemény.

Nagyon fontos tudnod, hogy nagyon nem mindegy, milyen fehér árnyalatú esküvői ruhát választasz! Ha érdekel, melyikben nem leszel sápadt, szintén ajánlom a Zeka Stylingot, ahol a saját szemeddel láthatod, melyik fehér tónus áll jól.

Végül egy kis pszichológia a színekre vonatkoztatva.