A rózsaszín

Talán a rózsaszín az a szín, ami elsőnek bevillan egy klasszikus esküvő kapcsán. Talán lejáratott, elcsépelt, de ha neked ez az álmod és a párod sem forgatja azonnal a szemét, hát miért ne? Kinek az esküvője?

De miért is kedveljük ennyire a rózsaszínt? Jelkép. Az ártatlanság, nőiesség, kecsesség, finomság, hamvasság jelképe, és mi másra asszociálunk egy menyasszony esetében?

Árnyalataiban rengeteg változat van, a finom halványtól a pinkig, a narancsos halvány barackrózsaszíntől a narancsos sötét barackig, mégis a beidegződés szerint „A” rózsaszín az ez. (az oldal végén találtok egy remek eszközt a megfelelő árnyalat kiválasztásához egy kis színhőmérséklet magyarázattal együtt!)

bloom-blossom-decorative-54323.jpg

Nagyon kell vigyázni az árnyalatokkal, sokunknak az erős színek túl erősek, amitől sápadtak leszünk, és van, akinek a halvány nem áll jól. A dekornál nyilván nem olyan éles ez, mint a ruhánál, de nem árt odafigyelni, hogy az egyik ne megölje, hanem erősítse a másikat.

Nézzük, hogy érdemes alkalmazni, hogy a hatás az legyen, amit szeretnél. Alapszabály, hogy minél halványabb, annál többet használhatsz belőle. Ha töményen csak rózsaszín lesz minden virág, szalvéta, torta, az el fog sikkadni.

Nagyon szép példa:

e574d2a261bad5588ad3fb53b9259b58.jpg

Ebben a csokorban csak rózsaszín van, de nem egyetlen árnyalat, hogy kiemeljék egymást. blooming-bouquet-bouquet-of-flowers-160803.jpg

Szerintem a legszebben ezen a képen használták ezt a gyönyörű színt. Nézzük meg alaposabban, mitől ilyen szép! Az arányokban van a lényeg: sok krémszín, vajszín, vagy bézs, majd jöhet több rózsaszín árnyalat: halvány rózsaszín, mályva, erős rózsaszín, kis sárga (a rózsák közt is van sárga!), és a pont az i-re: az arany. Ha ennél több, vagy ennél erősebb rózsaszínekkel tennénk tele, átmenne bohózatba, vagy közönségesbe.

rozsaszín.jpg

A következő fotón a nagyon finom hatást az adja, hogy kizárólag egyetlen színű rózsát használtak. Hátul egy hortenzia csokor, de a színe pont olyan, mint a rózsáé. Hozzá néhány mécses. Ennyi. Minimalista. Csodálatos! Nem?

527be2147d73e745f09eb0fd15f5bbde

A csokor, ami illik hozzá:

f8f08a149b229821819bb9f206c92a37

Mivel azonban életünk eljövendő párja (többségében) nem lesz elragadtatva attól, ha őt is rózsaszínbe akarod majd öltöztetni, nézzük meg, melyik színekkel lehet kombinálni, amit egy férfi is tud egekbe emelt tekintet nélkül kezelni.

Az aduász: a szürke

cbdded76ed819871d0004855b2670c3a

A szürkét szinte bármely szín mellé be tudod tenni jokerként. A rózsaszínnel istenien néz ki!

1da47ebb22647fe2b9c2ebc69e54cb80

Nézzük meg picit a színhőmérsékleteket, mert ez ennél a színnél nagyon fontos. Itt az adobe színkereke. Vigyázat, függőséget okoz az arra hajlamosaknál!

Ha beállítod monochromra, akkor egy szín különféle árnyalatait fogod kapni. Ha a kék felé tolod, hidegebb (lilásabb) lesz a belekeveredő kéktől, ha pedig a piros felé, akkor melegebb. Ha a kör közepe felé tolod a kis pöttyöt, telítetlenebb, azaz halványabb árnyalatokat ad, ha a kör széle felé, akkor pedig telítettebb, élénkebb színárnyalatokat. Készíts be vizet és három napi hideg élelmet… :)ja, és ha megtaláltad A SZÍNT, írd fel az alul megjelenő színkódot és arra terveztesd a meghívódat! (nem mondtam? Grafikus vagyok, kérhetsz tőlem is árat! Itt bemutatkozom 🙂 )

Képkivágás.JPG

Jó szórakozást!!

Bármilyen fontos is, vagy fontosnak is érzitek a nagy készülődés közepette a dekorációt, gondoljatok arra, hogy mégsem a külsőségekről szól egy esküvő. Csodálatos összhangban éreztem például Kittiéknél a részletekre való odafigyelést, a dekort átfogó egységességet és átgondolt koncepciót és a köztük, valamint a többi családtag közt érezhető szeretetet, harmóniát és összetartást. (Kitti hajában pont olyan virágok voltak, mint az asztali dekoron, a menükártyán, a borcímkén, stb., de valahogy egyáltalán nem érződött semmiféle görcsölés az egész esemény alatt egyszer sem.)
Soha ne felejtsétek el, akkor sem, ha elsodor a készülődés közben a láz, hogy az esküvő igazán emlékezetes akkor lesz, ha átitatja az, amiért összegyűltetek. Érdekes dolog filmesként egy család életébe, privát szférájába becsöppenni, mert nagyon érződik a légkörben a szeretet, összetartás, boldogság. Nem jó, ha belengi ezt a napot a görcsösség, a tökéletességre való kényszeres törekvés, mert csak elveszi azt az élményt, amire vágytok és évek múlva is az fog megmaradni, hogy mi NEM sült el úgy, ahogy megálmodtátok.
Az ember könnyen beleesik a napi sodrásban abba a hibába, hogy csak az eredményre fókuszál, és közben épp a lényeg kezd elveszni. Szóval csajok: ésszel. Néha álljatok meg, nézzetek a párotok szemébe, és ha fáradtnak látszik ettől az egésztől, akkor estetek túlzásba. A dekor nem minden.