Barackszín

A legelső szín, ami a legtöbb embernek beugrik az esküvőről. Nem véletlen. Nagyon népszerű, elegáns, szűzies, visszafogott és nőies.

Csodálatos páros az arannyal, és a vajszínnel. Mint egy álom. Elegáns verzióhoz tökéletes választás. Az alábbi fotón figyeljétek meg, hogy van benne egy csepp narancs és egy csepp magenta, ami elsőre furcsa páros lehet, de higgyétek el, hogy csodát tesz a sápadt dekorral. Nagyon óvatosan, picit használjatok, de remekül fog mutatni!

c7bda9985449e871df50bc58f361539e.jpg

Ha igazán pasztellt szeretnétek, akkor csak a barack, vajszín és egy csepp arany. Ennél a választásnál, mivel érzékeny és világos színekkel van tele, amint belekerül pl egy fekete hajú koszorúslány, az egész koncepció kuka. Komolyan. Senki nem fog mást észrevenni, csak őt, úgy fog világítani a haja.

44fe8a827cdf61034ba2fd0638127982.jpg

Ha picit a greenery vonal vonz, akkor azzal is működik, hibátlan a fáradt zöldekkel, de agyon ne vágjátok valami élénk fűzölddel! (figyeld meg, hogy a lányok közt nincs egyetlen fekete hajú sem!! Azonnal elvinné a show-t… ugye, mi minden ronthatja el az összképet?)

fd0283960b3daa1aacdf680f3bda04a3.jpg

Másik hibátlan kiegészítője a szürke, így már meg is van, hogy a vőlegény milyen színben mutatna jól. A szürke árnyalatai (khm, több van, mint 50) közt van hideg is, az nem jó! Inkább barnás, mit kékes legyen.

e0bd0cbb0b54cc8e0a3114555a973d30.jpg

Az arany és a rózsa-arany (rosegold) is mehet mellette, bár ez könnyen csaphat át too much-ba, ezért itt már nagyon óvatosan bánjatok az arányokkal! Pici arany vagy rosegold, itt a kevesebb a több.

12f9e9ca20780cead9c2f92b2c752ac9.jpg

A koszorúslányok és a menyasszony tökéletes összhangban. A tavaszias hangulatra ráerősít a cseppnyi kék a csokrokban.

adorable-beautiful-children-1454986.jpg

Van egy kicsit extrémebb verzióm is, bátrabbaknak 🙂 Na, milyen? A szilva lila és a barack. Elsőre meglepő, de nézzétek, hogy mégis harmonizál! A magam részéről szeretem a bevállalósabb színkombinációkat, de ez tényleg ízlés dolga, ne hagyjátok, hogy bárki rátok erőltessen valamit, mert a végén majd úgy érzitek, hogy a rengeteg költség és szervezés ellenére valami kimaradt. Mindenkinek volt esküvője, akinek nem, az az ő baja, de mindenki a saját esküvőjének színét válassza meg, ne másét. Irgumburgum 🙂

588814994be0bcb4b3ead1cfbd15b854

Kitty és Peti esküvőjén (természetesen mi készítettük nekik a filmet) a szívemhez legközelebb álló grafika jelent meg: vízfesték hatású, mezei virágos. A szívem csücske. A lenti képen a kis koszorúslányokat látjátok Kittyék esküvőjén, meg a mi filmesünket, Pétert, amint épp az ültetőtábla előtt egy jó kis vágókép készült. A filmben benne is van 2:58-tól 🙂

Bármilyen fontos is, vagy fontosnak is érzitek a nagy készülődés közepette a dekorációt, gondoljatok arra, hogy mégsem a külsőségekről szól egy esküvő. Csodálatos összhangban éreztem Kittiéknél a részletekre való odafigyelést, a dekort átfogó egységességet és átgondolt koncepciót (Kitti hajában pont olyan virágok voltak, mint az asztali dekoron, a menükártyán, a borcimkén, stb.) és a köztük, valamint az egész család közt érezhető szeretet. Soha ne felejtsétek el, akkor sem, ha elsodor a készülődés közben a láz, hogy az esküvő igazán emlékezetes akkor lesz, ha átitatja az, amiért összegyűltetek. Érdekes dolog filmesként egy család életébe, privát szférájába becsöppenni, mert nagyon érződik a légkörben a szeretet, összetartás, boldogság. Nem jó, ha belengi ezt a napot a görcsösség, a tökéletességre való kényszeres törekvés, mert csak elveszi azt az élményt, amire vágytok és évek múlva is az fog megmaradni, hogy mi NEM sült el úgy, ahogy megálmodtátok.
Az ember könnyen beleesik a napi sodrásban abba a hibába, hogy csak az eredményre fókuszál, és közben épp a lényeg kezd elveszni. Szóval csajok: ésszel. Néha álljatok meg, nézzetek a párotok szemébe, és ha fáradtnak látszik ettől az egésztől, akkor estetek túlzásba. A dekor nem minden.

Ha magad készíted a dekort, itt találsz egy csomó tippet, mit hol lehet beszerezni.

Végül egy kis pszichológia a színekre vonatkoztatva.