A kék

A kék népszerű, sokak által szívesen választott szín, ráadásul a vőlegényekhez is közelebb áll, mint a csajosnak titulált színek, így nem kell hosszas vitákba bonyolódni már az elején, hogy már induláskor rájuk jöjjön szegény srácokra a para.  Nézzük meg, hogy alapvetően milyen kékek vannak, milyen színekkel érdemes a kékeket kombinálni!

Alapvető, hogy a sötétkékekkel elegánsabb, drámaibb hatást érhetünk el, a világoskékkel üdébb, szolidabb és babásabb eredményt kapunk.

A királykék fehérrel

Kontrasztos, feltűnő, egyesek szerint harsány, de vannak pártolói is. Ha tetszik vállald be bátran!

09bda29318450dafb77b5a675dfa7c07

A királykéket élénk kontrasztként összehozhatod a hófehérrel. Ha ezt túl erős hatásúnak érzed (ahogy én is, de ez szubjektív, soha de soha ne zavarjon, ha másnak másvalami tetszik!), akkor krémszínnel, vaníliasárgával is használhatod, vagy nézd meg lejjebb a navy blue-t, a tengerészkéket 🙂 Nagy személyes kedvencem. Nem olyan élénk, nem olyan harsány kék, ezért azok fogják kedvelni, akik az eleganciát visszafogottabban szeretik 🙂

A királykék rózsaszínnel

Szintén csökkenti a kontrasztot, ha nem fehérrel, hanem rózsaszínnel kombinálod. A rózsaszín ad egy kis melegséget, nem lesz olyan hideg hatása. Jó kombináció.

kék-rozsaszín

497eaeb3a7e393cbd9e9fcb5c4a8c72c

A tengerészkék

e7c0ca236599b22d7350b2eacfba10b9.jpg

51cd7095c016ddd83c4029bf0e9bddb7.jpg

Finomabb hatás, nem olyan élénk a kontrasztja az arannyal, a krémmel vagy a világos bézzsel.

A világoskék (babakék)

vilagoskék

Ez a szín csodaszép a szürkével, a a krémszínnel, és igazán csodálatos hatása van egy kis natúr fa mellett. Érdemes észrevenni azt a kis türkizt kiegészítő színként! A türkizről olvashattok a türkiz témánál, róla is van már bejegyzés 🙂

Ha a hatást a hideg felé vinnénk, ezüsttel kombináljuk, ha melegebbet szeretnénk, akkor a krémszínnel.

71cbedbc345b23e8a9212c8f7bc807f2.jpg
Nézzétek meg Bogi és Beni esküvőjét, a kékes hangulat visszaköszön annak ellenére, hogy nem sok kéket használtak. A hangulat megteremtése nem könnyű, ezt mi is jól tudjuk, hiszen a filmek készítésekor éppen ez a fő feladatunk: visszaadni a hangulatot.

paletta.jpg

Megjegyzem, hogy ha nem szeretnél a koszorúslányaiddal kitolni, akkor tudd, hogy a sötétkék mindenkinek jól áll! Nem tudod, neked milyen szín állna jól? Beszélj Zsófival, a Zeka Styling stylist-jával! Ha nem mersz belevágni, nézd meg a színtanácsadásról készült filmünket, amelyben megnézheted, hogy zajlik egy ilyen esemény.

Fontos tudnod, hogy nagyon nem mindegy, milyen színű esküvői ruhát választasz! Ha érdekel, melyikben nem leszel sápadt, szintén ajánlom a Zeka Stylingot, ahol a saját szemeddel láthatod, melyik fehér tónus áll jól.

Végül egy kis pszichológia a színekre vonatkoztatva.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük