Filmkészítés erdei esküvőn

Amikor megtudtam, hogy erdei esküvőn fogunk filmet készíteni, attól a naptól vártam a tegnapit. Annyira éreztem, hogy ez nekem való esküvő lesz!

Érkezés az erdei esküvőre

A Tündérerdőben rendezett esküvő délután 3-kor kezdődött, de mi már fél 2-kor ott voltunk. Péter is és én is szerettünk volna nyugiban előtte, a még üres helyszínen vágóképezni. A bejáratnál kis túlzással olyan izgatott voltam, mintha a saját esküvőmre érkeztem volna. 🙂

IMG_20190511_125235.jpg

Csodálatos erdő fogadott bennünket, benne több apró, valamennyire leszeparált térrel, ahol pl. az állófogadás lesz majd, vagy ahol a szertartás. Ezeket kis utak kötötték össze, melyek csodaszép, buja erdőn át vezettek el a különböző funkciójú terekig. Szerintem én végig vigyorogtam, amíg átsétáltam a helyszínen többször is.

Vágóképek

Aztán elő a kamerákat, és megéledtek azok a képek a kijelzőkön, amikről álmodtam, amiket a neten nézegettem, hogy „óóó bárcsak egyszer egy ilyen erdőben készíthetnénk esküvői filmet!” A dekoros lány, Sára dolgozott még, igyekeztünk nem útban lenni, de közben a fejemben megszülető snitteket rögzíteni akartam. Péterrel néha összevigyorogtunk, elismerő bólintás a helynek és a tökéletes időnek, néha pisszentés egymásnak, amikor valahol, valamelyik tisztáson kisütött a nap, csodálatos fényekkel látva el a mesebeli erdőt és a már kész virágdekorációt, melyet a Sarah Decor & Flower készített. A többit majd a filmen meglátjátok 🙂 Jaj, de nem bírom ki: imádom a régi bútorokat, az eukaliptuszt!! Na és AZ A HINTA?! Jó, egy sima hinta, mondják a pasik. Na de ha meglátja az ember lánya, már érzi, ahogy benne ül, meglendül és a szél úsztatja utána a csodaszép ruhát. Nem, csajok??

IMG_20190511_143046.jpg

A menyasszonyi ruha, készülődés helyszíne

Itt most megint igyekszem nem elszállni, de hát na. Tízpontos volt, stílusában, ahogy Virágon állt (igen, a menyasszony neve Virág), a színe, az anyaga, telitalálat volt. Azt hiszem, ezt hívják cappucino színnek. Sosem akarnám levenni!

IMG_20190511_154840.jpg

Ez nem a reklám helye, de a készülődésre szolgáló helyiség csodálatos, a két fotós és a két filmes is kényelmesen tudott dolgozni, az öltöztető, sminkes is elfért mellettünk, a díszletnek beillő berendezés stílusos és hangulatos. Csodálatos felvételeket lehet itt lőni!!! Picit sajnáltuk, hogy erre most nagyon kevés időnk volt.

Csajoknak fontos, milyen a mosdó. Hát lányok, csodálatosan berendezett és elég nagy is. Minden klappol, még a hatalmas szoknyával is el lehet férni, bár az mindig trükkös. (a fotó mobilos, mivel a 3 kamera bent volt a készülődésen, én csak kiszaladtam, amikor volt lehetőségem).

IMG_20190511_150334

Kezdődik az esküvői szertartás – a bevonulás

Amikor beálltunk, hangosítás megvolt, vártuk a párt, szerintem én legalább annyira élveztem, mint Virág, aki a kamera előtt igazi modellé vált. Nem feszélyezte, hanem feldobta a helyzet, nagyon élt benne, nagyon virult és hát na: gyönyörű volt.

Ilyenkor már nem nagyon van szabad kezem és lehetőségem nektek werkeket készíteni, de egyet lőttem azért 🙂 azt látjátok, ahogy a kis erdei úton közelednek. A kamerák nálam még álltak, ezért volt időm, de innentől már csak a kamerák felvételei vannak, a mobilt ilyenkor elteszem. Innentől már a film fog majd nektek látványt nyújtani, kb egy-két hét múlva 🙂

IMG_20190511_170719.jpg

A szertartás alatt most kivételesen 3 kamera dolgozott, kettő szokott, de a kedvenc helyszínemre hármat használtunk. Péter a szokásos mozgókat vette, én a fixet indítottam és ellenőriztem, nehogy elmozduljon (gyerekek is vannak), vagy valami technikai hiba folytán megálljon a felvétel, és volt nálam egy másik, amivel szintén állóképeket készítettem, mindig más-más szögből. Még nem számoltuk össze, hány giga anyaggal tértünk haza, de nem lesz kevés.

A kültéri szertartás kockázata

IMG_20190511_144454.jpg

Virág és Gábor kockáztattak – és nyertek. Ilyen égboltot, fényeket és hangulatot! A sátor elő volt készítve, de szerencsére nem kellett. Pénteken is esett az eső, így a sátor félretéve, de a közelben volt. Egy kis nyirkosság a talajon emlékeztetett a pár napos esőre, de nem volt dagonya. Meleg volt, de nem hőség, ideális körülményekkel és fényekkel dolgozhattunk és ez hatalmas előny lesz a filmnek.

PANO_20190511_145343.jpg

Az alábbi fotón már a szertartásnak vége, csoportkép készül, majd egy olyan snitt is, ahol mindenki rajta lesz. (Péter fogja venni a mozgóval, az enyém totált vesz, így két nézőpont lesz erről is)

IMG_20190511_173511

Még az élmény hatása alatt vagyok, szívem szerint minden esküvőt felvennék, amit itt rendeznek. Az állófogadás és a csokordobás fent volt,  ahol a ház van. Teszek fel néhány közel sem tökéletes, mobilos panorámaképet a facebookra, nézzetek rá, azért szerintem érdemes 🙂 Az instagramon is szoktam rendszeresen közvetíteni, éppen hol forgatunk esküvői filmet, kövessetek és osszátok meg, ha tetszenek a munkáink és a beszámolóink! Ezzel egyrészt támogattok bennünket a social média világában, a többieket pedig a helyszínválasztásban!

(p.s.: Virág és Gábor ültetett egy fát, amit nem tudtak kiültetni így mi felajánlottuk, hogy hazahozzuk, nevelgetjük nekik, így most itt napozik nálunk a kertben.)

IMG_20190512_131652.jpg

Nézzétek meg Virág és Gábor esküvőjéről készült filmünket itt>>>