Esküvő lazán, de tökéletesen

Esküvő lazán – esőben is

Idei második esküvőnk készülődésének felvétele a Körszállóban volt. Esett, ahogy az első esküvőn is.

A fiatal pár, lendületes, laza, kedves és közvetlen volt az első perctől, úgy nyitottak, hogy kapásból egy Tátra teával kínáltak bennünket. Nem éreztem azt a félszt bennük, hogy a szolgáltató bepiálva érkezik az esküvőre ? jólesett az a fajta bizalom, hogy nem feltételezték, hogy makonya részegen akarunk dolgozni. Ismét esett, de azt mondták rálegyintve: óóó, ezt mi már elengedtük, ha esik, esik. Ez is azt mutatja, mennyire tudják és szem előtt tartják, hogy nem ez a fontos. Persze, mindenki szeretné, ha a nap fénye beragyogná az esküvőt, de amin nem tudunk változtatni, azon valóban nagyon kár pörögni. Okos.

Készülődés az esküvőre

Végre volt időnk, nem rohantunk, nem 20 percünk volt a párt felvenni, hanem az egész készülődést végig tudtuk kísérni a sminktől az indulásig. A menyasszonyi ruha olyan remek ízléssel volt kiválasztva és éppen a karcsú menyasszonyra szabva, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Hibátlanul állt rajta, kiemelte és követte a tökéletes, törékeny alakját. Mindig élvezettel nézem azokat a menyasszonyokat, akik nem idegesek, vagy ha igen, nem látni rajtuk. Biztos segített ebben a teázás is, de azért az induláskor már érződött némi feszültség a liftben, de ez természetes.

IMG_20190504_131749

A menyasszony érkezése – Barabás Villa

A polgári szertartás a Barabás villában volt, ahol már nem először készítettünk esküvői filmet. Tudtuk, hogy lesz fogadalom, ezért fontos volt a hang megfelelő rögzítése, két helyen is. A vőlegény bemikroportozása után simán volt időnk még beállni is, a másik mikrofont eldugni (majd nem ottfelejteni), ezért ezúton is gratulálok az időzítéshez, itt sem kellett senkinek kapkodnia.

A menyasszony érkezése – first look

Nem klasszikus first look volt, semmi ennyire megrendezett dolgot nem akartak, de mégiscsak itt látta meg a vőlegény először a párját a menyasszonyi ruhában, sőt, magát a ruhát sem látta addig. Én a fix kamerával a vőlegény arcát vettem, Péter meg a menyasszony bevonulását rögzítette a mozgóval (ez csak akkor lehetséges, ha két kamera van). A két kis koszorúslány után bevonuló menyasszony ruhájában őszintén gyönyörködni lehetett, régen láttam ennyire telitalálatos menyasszonyi ruhát. Tényleg jó volt ránézni, minden a helyén volt és nem csak kívül, ezt végig éreztük.

Az esküvői fogadalom

Nagyon édesek voltak, igazi, őszinte összetartozás áradt a meghatottságtól elcsukló hangon elhangzó fogadalmakból. Figyeltem a kezüket, a testbeszédüket végig, ez már szokásommá vált. Szorosan ölelkező, összefonódó ujjak, cinkos, boldog pillantások repkedtek. Jó volt nézni őket! Ilyenkor nagyon szeretem a munkámat, érzem, hogy olyan pillanatnak lehetek a részese, örökíthetem meg és adhatom át az emlékezésnek, amit talán még akkor is nézegetni fognak, amikor én már biztos nem fogok semmit nézegetni.

Hogyan éljük meg az esküvőt szolgáltatóként – avagy hogyan nem válik nagyüzemivé?

Gyakran eszembe jut, mennyire szívesen megnézném a párokat sok év elteltével, mennyire jó lenne látni, hogy alakult az életük. Én még az összes eddigi párunk neveit tudom fejből, remélem, ez így is fog maradni. Nekünk ez nagyon fontos, nem darab-darab, hogy „valahol lesz valami esküvő ma is”. Mi ezekre a munkákra lélekben is készülünk, előre gondolkodunk, előző este mi ketten Péterrel is beszélgetünk róla, de a párokkal szerződéskötéskor is. Utána, amikor csak tudom, írom a blogot. Hiszek abban, hogy a személyes kapcsolat, az esküvő átélése és ennek az élménynek a leírása megmutatja nektek, hogy mi ezt hogy gondoljuk, hogyan csináljuk és miért. A filmjeinkben van valami plusz, ezt már hallottuk többször, és úgy gondolom, hogy ez az a plusz: a hozzáállásunk. Ezen nem kívánunk változtatni és mindent megteszünk azért, hogy ne váljon nagyüzemi gyártássá, mert a dolog lelke veszne el, anélkül pedig sem nekünk, sem nektek nem érne semmit ez az egész. Nem gyártunk dokumentációt, az egy másik műfaj.

Át szeretnénk adni azt az élményt, azokat az emlékeket, amelyekre majd sok év elteltével is szívesen gondoltok vissza és megnézitek újra meg újra, a gyerekeiteknek is megmutatjátok, és jókat mulattok az addigra már régen mókássá váló divaton.