Az esküvői videó ára

Mennyibe kerül egy esküvői videó?

Ez elég kényes téma, sokan ki sem írják. Ez az egész témakör feszengős, ahogy látom, kicsit tabu szaga van. Hát akkor nézzük meg!

Elég nagy a szórás, ami az árakat illeti, de ha esküvőre készültök, akkor valószínűleg találkoztatok már ezzel a jelenséggel. A minőségi szórás is elég nagy, biztosan ezt is észrevettétek. Az is elég nyilvánvaló, hogy ezek között többnyire van összefüggés.

  • Láttunk már olyat, aki 90-100 000 forintért elkészíti a filmet az esküvőről (2020-as árak), többnyire élesek a felvételek is, a fontos dolgok rajta is vannak, nincs vele semmi nagy probléma. Van is piaca ennek a fajta videónak, meg ennek az ár-érték aránynak is, nincs ezzel semmi baj és véletlen sem sugalljuk, hogy ez nem elég jó bárkinek, akinek tetszik, vagy akinek ennyi a kerete erre. Működik, megveszik, aki ezt a szolgáltatást kínálja, annak pedig nyilván megéri, ha csinálja. Tehát a piac beállítja itt is magát.   
  • Van, aki 4-500 000 felett dolgozik. Több operatőrrel, igazán drága felszereléssel. Vagy egészen egyszerűen más ügyfélkört célzott meg. Az is lehet, hogy oda céloz, ahol már az is számít, hogy kivel dolgoztatsz. Gyönyörű munkát adnak ki a kezükből, ez nem vitás. Bőven van kereslet rájuk is és ez is teljesen jól van így.
  • Mi, a Tucanproject-nél úgy alakítottuk ki az árainkat, hogy az a közönség válasszon bennünket, akikkel jól megértjük egymást, akik ezt a minőséget szeretnék és ki is fizetik. Az árakat a csomagok menüpontban (ide kattintva is)  megnézhetitek.
    Sosem volt alkudozós párunk, vagy olyan, akivel nem tudtunk együtt dolgozni. A dolog működik: eddigi párjainkkal jó kapcsolatban vagyunk és mind elégedett és boldog a kapott emlékkel. (mondhatja bárki, tudom, de nézzétek a facebookot, a bemutatkozunk oldalon található véleményekhez facebook profilképet is kapcsoltunk, hogy lenyomozható legyen, hogy ezek nem általunk kreált vélemények.
  • Hallottam már azt a taktikát is, hogy azért nincs kint az ár, mert nincs szabott ár. Az alapján áraznak, hogy kinek, milyen anyagi lehetőségekkel rendelkező párnak fognak dolgozni. Van ebben is logika, de mi nem eszerint dolgozunk.

De akkor hogy válasszunk esküvői videóst?

  • A költségkeret
    Van nyilván egy keret, amit erre tudtok fordítani, ezen a költségkereten belül pedig mindig a referenciát nézzétek! Az esküvői videókat. Ez egy szubjektív dolog, alkotói munka, valakinek ez tetszik, valakinek az.
  • Referenciamunkák
    Véleményt sajnos olyat írnak ki az oldalra, amilyet nem szégyellnek, a kommenteket törölhetik, de az esküvői videóik mesélnek. (bár extrém eset, szerintem ez egyáltalán nem jellemző, de hallottam egy menyasszonytól, hogy volt olyan filmes, akinél kiderült, hogy nem a saját filmjét tette fel referenciamunkának. Erre nem tudok mit mondani, arról nem beszélve, hogy nem tudom, mit remél az, aki ilyen módszerekkel szerez ügyfelet.)
  • Szimpátia
    A másik, hogy ha tetszenek a filmek, hívd fel, beszélj vele pár szót, akár videochaten, abból is sok minden kiderül. Több, mint egy weblap képeiből és soraiból. Nekünk is több (egyre több) párunk külföldön él, videochaten egyeztettünk és utána szerződtünk le online.
  • ismerd meg, amilyen sok fórumon csak lehet, nézz utána
    A blog is ezt a célt szolgálja: hogy megismerjetek bennünket, a gondolatainkat, a stílusunkat. A facebookon van egy werk album, amiben rólunk, munka közben készített profi és mobilos fotókat láthattok, hogy meg tudjátok nézni, hogyan dolgozunk, milyenek vagyunk. Ha szimpatikus, amit láttok, jöhet a telefon 🙂 (a fotós kollégáinknak ezúton IS köszönjük a rólunk készített fotókat!)

Remélem tudtam segíteni 😊 olvassátok el a véleményeket a bemutatkozunk menüpont alján!

Ha nem tudjátok eldönteni, hogy kell-e esküvői film is, vagy elég a fotó, olvassátok el ezt a bejegyzést, amit a feleségek és férjek véleményeivel tettem közzé! Elmondják, hogy utólag hogy látják, volt-e értelme esküvői videót készíttetni – természetesen velünk!

Még néhány gondolat:

  • Kinek vannak meg a 10 évvel ezelőtti mobilos felvételei? Az esküvőtöket 30-40-50 év múlva is szeretnétek visszanézni. Gondoljatok bele, a mai technika hol tart a 40 évvel ezelőttihez képest? Mire lesz jó az ennyi év múlva, amit ma mobillal felvettek a vendégek, még ha meg is kapjátok és még meg is őrzitek? Mi 4K-ban dolgozunk, éppen ezért. (egy kis sztori: apukám szuper8-assal készített rólunk gyerekkorunkban (nem ma volt 🙂 ) felvételeket. Szerintem a korosztályomban nem sok embernek van saját magáról filmfelvétele…