Magadnak a legnehezebb, készülj fel!

Amikor úgy döntöttünk, hogy elindítjuk a vállalkozásunkat, alig vártam, hogy logót készíthessek magunknak. Mondták, igen, hogy magadnak a legnehezebb, de hát szeretem a kihívásokat. ?

Nagyjából tudtam, mit keresek. Tudtam, hogy élőlény lesz, mert rajongok az állatokért. Tudtam, hogy színes, különleges, egzotikus, amit keresek. Tudtam, hogy ki kell fejeznie valahogy, hogy milyenek vagyunk. Utalnia kell ránk, a szellemiségünkre, a habitusunkra, azt a véleményt viszont nem osztom, hogy be kell mutatnia a tevékenységünket. Azt kapásból tudtam, hogy kamera meg vonalzó biztos nem lesz. Nekiálltam hát keresni a barátommal, google-lal. Hamar megtaláltam a tucant egy inka horoszkópban. „Kreatív jegy, imád utazni, új tájakat felfedezni.” Hm, gondoltam, ezzzzazz! Még nem húztak le róla ezer bőrt, mint a cuki kis gekkóról, stb.

Aztán rajzolni kezdtem. Nem mondom, hogy elsőre, de a riogatásokkal ellentétben elég hamar megtaláltam azt a formát, ami megtetszett. Az nyilvánvaló volt, hogy két színnél több nem lehet benne a feketén kívül. Megmutattam Péternek, aki rögtön mosolygott, így hát megszületett a Tucanproject logója.

Kerestem hozzá egy betűt, ami jól olvasható, de nem vonalas, nem kézírásos, nem cikornyás (ezt a kifejezést egy megrendelőmtől hallottam először betűk kapcsán, és annyira megtetszett, hogy azóta én is ezt használom).

Picit még alakítgattam, a BeFrank pártatlan és anonim szakmai véleménye alapján apróbb módosításokat eszközöltem, mert egyöntetűen azt javasolták, hogy ne legyen a „csirke” – ahogy mi csúfoltuk – a betűkön, ahogyan elsőnek terveztem. A T betűn ült, így:

grafika

Hallgattam rájuk, különválasztottam a madarat a felirattól, barátkoztam picit az új verzióval, míg végül megszerettem és levettem a tucant az írásról. Azzal is indokolták a javaslatot, hogy az angol nyelvterületen élők „U Can”-nek olvassák, mert a T betűt nem veszik észre. Ebben is van valami és ezért is jó kikérni mások véleményét, hiszen erre például magamtól biztosan nem gondoltam volna.

A weblapon is látható végeredmény született. ?

Még mielőtt szétválasztottam volna a szöveget, készítettem egy pici logóanimációt is 🙂 just for fun. (hanggal nézzétek 🙂 )

A következő blogbejegyzésben arról írok majd, hogy készült a hangeffekt. Sosem találjátok ki 😉